Deciziile luate la summit-ul NATO de la Varsovia continua sa produca nemultumire la Moscova, insa diplomatii Kremlinului sunt dispusi sa negocieze.

Tema centrala a reuniunii Consiliului NATO-Rusia, prevazuta sa aiba loc miercuri la Bruxelles, vizeaza decizia Aliantei de a-si consolida prezenta militara pe "flancul estic", precum si consecintele acestei decizii pentru securitatea europeana, a declarat marti purtatoarea de cuvant a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, citata de TASS si RIA Novosti.

Printre alte subiecte, partea rusa intentioneaza sa initieze o dezbatere cu privire la initiativa presedintelui Finlandei, Sauli Niinisto, vizand cresterea securitatii zborurilor in regiunea baltica, acesta propunandu-i recent omologului sau rus, Vladimir Putin, ca avioanele militare ce zboara deasupra Marii Baltice sa mentina transponderele (emitatoare radio ce permit identificarea avioanelor) deschise, pentru a se preveni incidentele nedorite.

In acelasi timp, Moscova va pune accent pe riscurile pentru stabilitatea strategica, ca urmare a continuarii dezvoltarii sistemului de aparare antiracheta al SUA si NATO in Europa, a subliniat reprezentanta diplomatiei ruse, informeaza stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.