Ministrul Apararii din Republica Moldova, Anatol Salaru, a solicitat ajutorul NATO pentru a obtine retragerea fortelor ruse de pe teritoriul Transnistriei, potrivit unor surse din ministerul apararii, citate de RIA Novosti.

Salaru a intervenit in timpul summitului NATO care a avut loc in perioada 8-9 iulie la Varsovia, expunand ideea ca in ciuda neutralitatii militare inscrisa in Constitutie, Republica Modova se vede implicata "intr-o confruntare deschisa non-militara", relateaza mediafax.

"Cerem sustinerea initiativei noastre care vizeaza transformarea misiunii desfasurate in regiunea Transnistria intr-o misiune civila multinationala. De asemenea, insistam asupra retragerii fortelor si armelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova in conformitate cu obligatiile internationale", a declarat Salaru, citat de Sputnik News.

"Republica Moldova va depune toate eforturile necesare pentru a deveni un partener de incredere al Aliantei Nord-Atlantice", a adaugat ministrul Apararii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.