Doi piloti de elicopter rusi au fost ucisi, vineri, in apropiere de Palmyra, in centrul Siriei, cand elicopterul sirian cu care zburau a fost doborat, a anuntat sambata Ministerul rus al Apararii, citat de AFP.
Aceste decese ridica la 12 numarul oficial al militarilor rusi care si-au pierdut viata in conflictul din Siria de cand Rusia a inceput bombardamentele, in luna septembrie a anului trecut, pentru a-l sustine pe aliatul sau Bashar al-Assad.

"Pe 8 iulie, pilotii-instructori Riafagat Khabibulin si Yevgeni Dolgin efectuau o misiune pe un elicopter sirian Mi-25 inarmat. In acelasi timp, la est de Palmyra, combatantii organizatiei Stat Islamic au lansat o ofensiva", a anuntat Ministerul rus al Apararii intr-un comunicat, citat de agentiile de presa ruse.

"Dupa ce si-a epuizat munitia si aflat pe drumul de intoarcere, elicopterul a fost prins sub focul teroristilor si s-a prabusit pe teritoriul controlat de Siria. Echipajul a murit", se precizeaza in comunicat, potrivit Hotnews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.