Consumul de MDMA, cunoscut drept ecstasy, a crescut la nivelul tarilor europene, peste doua milioane de tineri declarand ca au consumat un astfel de drog in ultimul an, arata raportul european din 2016 privind drogurile, lansat marti la Lisabona.

MDMA-ul, cunoscut drept ecstasy, a devenit tot mai popular, atat in randul consumatorilor ”vechi” de droguri stimulante, cat si in randul noii generatii de consumatori tineri”, se arata in raportul european privind drogurile, lansat marti la Lisabona, informeaza MEDIAFAX.

In document se arata ca peste 2,1 milioane de tineri, cu varste intre 15-34 de ani, au declarat ca au consumat ecstasy in ultimul an. Cifrele sunt in cresetere, fata de anii trecuti, existand semnale ca ecstasy se consuma cu precadere in baruri si la petreceri, au precizat oficialii europeni in cadrul conferintei de lansare a raportului.
“Revigorarea MDMA-ului aduce cu ea necesitatea regandirii masurilor actuale in domeniul prevenirii si reducerii riscurilor pentru a ne adresa si a veni in sprijinul unei noi populatii de consumatori, care pot utiliza produse in doze mari, fara a intelege, in intregime, riscurile implicate. In noul nostru raport sunt evidentiate cazuri de intoxicatii, si chiar de decese asociate consumului acestui drog. Este un lucru deosebit de ingrijorator, deoarece MDMA-ul patrunde, in prezent, in mai multe medii sociale si este tot mai disponibil prin intermediul pietelor online”, a declarat directorul Agentiei pentru droguri a Uniunii Europene (EMCDDA), Alexis Goosdeel.

Reprezentanti Agentiei arata ca in prezent, pe piata, cele mai frecvente sunt produsele ecstasy sub forma de pudra, cristale si comprimate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.