La cateva ore dupa ce avionul EgyptAir s-a prabusit curmand viata a 66 de oameni, o noua tragedie era pe cale sa se intample.

Avionul 767-400 care apartinea Delta Air Lines se afla intr-o cursa charter Frankfurt - Kuweit si a intrat in spatiul aerian al Greciei din Albania la ora locala 19:10 fara sa se identifice. Pilotii nu au raspuns la apelurile repetate ale autoritatilor timp de mai bine de ora, cand s-a hotarat trimiterea a doua F16 armate pentru interceptarea acestuia.

Hotararea a fost luata datorita numeroaselor incidente teroriste care au avut loc in ultima vreme. Ministerul grec al Apararii s-a conformat protocolului, iar in momentul in care avioanele militare au reusit sa se apropie suficient de piloti, i-au observat dormind in scaune.

Stewardesele au vazut avioanele militare, s-au speriat si au batut la usa cockpit-ului pana au trezit pilotii, relateaza miragenews.com.

La ora locala 19:55 pilotii au contactat autoritatile grecesti si au iesit din spatiul aerian al Greciei la 20:10. Avionul a fost in tot acest timp pe pilot automat.

Compania Delta Airlines si-a aparat angajatii spunand ca a fost o problema cu tehnica de la bord, insa autoritatile din Grecia au cerut despagubire pentru combustibilul consumat de cele doua F16 pentru interceptarea zborului Frankfurt-Kuweit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.