Turcia nu va obtine ridicarea sistemului de vize pentru cetatenii sai in zona UE inainte de 2017, fiindca nu va reusi sa indeplineasca toate conditiile necesare pana la finalul acestui an.

Turcia si Uniunea Europeana au inceput din 2013 discutiile privind liberalizarea sistemului de vize pentru cetatenii turci pentru teritoriul UE, dar au ajuns la o intelegere in acest sens abia pe 18 martie anul acesta in cadrul semnarii acordului privind imigrantii, afirma surse din guvernul german citate luni de ziarul Bild, potrivit MEDIAFAX.

Mai multi oficiali si diplomati din cadrul UE sustin ca Turcia nu va reusi sa indeplineasca solicitarile lansate de UE pana la termenul limita de la finalul lui iunie pe fondul neintelegerilor privind legea privind combaterea terorismului a Turciei.

Un purtator de cuvant al guvernului german nu a facut niciun comentariu oficial fata de informatiile prezentate luni de Bild.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.