Procesul de extindere a Aliantei Nord-Atlantice risca sa exacerbeze tensiunile pe continentul european, a declarat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Presedintiei Rusiei, dupa ce Muntenegru a fost invitat sa adere la NATO, informeaza Reuters online.

"In general, consideram ca extinderea NATO este un proces negativ" a mai spus oficialul rus, adaugand ca "Acest proces nu aduce nimic in plus din punctul de vedere al securitatii europene. Dimpotriva, acest proces risca sa exacerbeze tensiunile pe continent."

Joi, Alianta Nord-Atlantica a invitat, in mod formal, statul Muntenegru sa devina al 29-lea memebru al aliantei, decizie care trebuie sa fie ratificata de Senatul american, cat si de corpurile legislative ale celorlalte state-membre, dar si de parlamentul muntenegrez, scrie MEDIAFAX.

Comentand initiativa Aliantei Nord-Atlantice de a organiza o intalnire NATO-Rusia inainte de summit-ul NATO din iulie, Peskov a afirmat ca Rusia nu s-a ferit niciodata de dialog, adaugand ca aceasta este singura cale de rezolvare a problemelor si chestiunilor care afecteaza relatiile dintre Moscova si NATO, informeaza Sputnik News online.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.