Ministerul rus al Apararii a negat informatiile conform carora ar construi o baza militara permanenta in orasul sirian Palmyra, explicand ca este vorba de o unitate pentru deminare, cu statut temporar.

"Informatiile aparute in presa privind presupusa construire a unei baze militare in orasul sirian Palmyra sunt false; este vorba de o baza temporara, pentru operatiunile de eliminare a minelor", a declarat generalul Igor Konasenkov, purtatorul de cuvant al Ministerului rus al Apararii.

"Nu exista noi baze militare ruse in zona Palmyra", a subliniat oficialul rus, citat de agentia Tass.

Surse americane si siriene au declarat pentru agentia Associated Press ca armata rusa a inceput construirea unei noi baze militare in orasul Palmyra, situat in centrul Siriei, in cadrul perimetrului inscris in patrimoniul UNESCO.

Initiativa pentru Patrimoniul Cultural, a Scolii americane pentru Studii Orientale, a postat imagini furnizate de compania DigitalGlobe care surprind lucrarile pentru construirea bazei militare, la marginea zonei antice a orasului Palmyra, oras care s-a aflat zece luni sub controlul retelei teroriste Stat Islamic.

Armata siriana, sustinuta aerian de Rusia, a eliberat orasul Palmyra in martie. Confruntarile cu reteaua terorista Stat Islamic continua in satul Ameriyeh, situat in apropiere de Palmyra.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului este estimat la cel putin 270.000 de morti, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.