Donald Trump a obtinut victoria in statul american Indiana, avand sanse din ce in ce mai mari de a obtine nominalizarea din partea partidului republican, dupa ce contracandidatul sau republican Ted Cruz si-a anuntat retragerea din cursa pentru alegerile prezidentiale, scrie Reuters.

Cu victoria din Indiana si cu retragerea lui Cruz din cursa prezidentiala, Trump ar putea deveni candidatul nominalizat de partidul republican pentru alegerile generale de pe 8 noiembrie, candidand cel mai probabil impotriva lui Hillary Clinton, aflata in fruntea clasamentului democrat.

Desi Trump pare a avea un drum drept spre nominalizare, Sanders este inca un contracandidat puternic pentru Clinton, mai ales dupa victoria obtinuta in Indiana, scrie MEDIAFAX.

Republicanii urmeaza sa-si aleaga reprezentantul pentru alegerile prezidentiale de pe 8 noiembrie la conventia de la Cleveland care se va desfasura in perioada 18-21 iulie.

Dupa infrangerea din Indiana, Cruz si-a anuntat retragerea din cursa, motivand nu mai este un candidat viabil.

"Am dat tot ce-am putut. Dar votantii au ales alta cale, asa ca indurerat, dar optimist pentru viitorul pe termen lung al natiunii noastre, ma retrag din cursa", a declarat Cruz, senator american al statului Texas.

In urma victoriei din Indiana, Trump a ajuns la un scor de 1.047 de voturi ale delegatilor din cele 1.237 de care are nevoie pentru a obtine nominalizarea, in comparatie cu contracandidatul sau ramas in cursa, Kasich, care are doar 153 de voturi ale delegatilor, avand sanse prea mici de reusita. Cruz stransese 565 de voturi inainte de a se retrage din cursa.

In tabara democrata, Clinton a inregistrat 2.202 de voturi din partea delegatilor din cele 2.383 de care are nevoie pentru a obtine nominalizarea partidului, spre deosebire de Sanders cu un scor de 1.400.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.