Militantul norvegian de extrema-dreapta Anders Behring Breivik, condamnat pentru uciderea a 77 de persoane in 2011, a castigat un proces cu statul norvegian, judecatorii stabilind ca i s-au incalcat drepturile in detentie.

Anders Behring Breivik a dat in judecata Autoritatea penitenciara din Norvegia, acuzand ca ii sunt incalcate drepturile in inchisoare. "Unele dintre situatiile in care s-a aflat detinutul pot fi considerate tratamente inumane sau degradante", a stabilit judecatorul Helen Andenaes Sekulic, relateaza BBC, citat de MEDIAFAX.

"Aceste drepturi reprezinta valori fundamentale intr-o societate democratica, aplicandu-se inclusiv teroristilor si criminalilor", a motivat judecatorul.

Asa arata celula in care i-au fost incalcate drepturile lui Anders Behring Breivik. (Foto: Twitter / @davidmackau / Buzzfeed )

Anders Behring Breivik a omorat 77 de persoane si a ranit alte 319, pe 22 iulie 2011, in doua atacuri comise in regiunea Oslo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.