Lucca a fost inrolat in Afghanistan peste 6 ani de zile. In tot acest timp acesta a facut parte din echipa de genisti, fiind antrenat pentru a detectai bombe, arata HuffPost

Fiind la datorie in 2012, cainele Lucca si-a pierdut piciorul stang din fata din cauza unei bombe care a explodat. Acesta a supravietuit si a salvat in acel moment 6 soldati britanici. In toti cei 6 ani a efectuat peste 400 de misiuni si a ajutat la detectarea a peste 700 de bombe. Niciun soldat si niciun civil nu au murit in toate misiunile sale.

,,Ea e singurul motiv pentru care m-am intors nevatamat acasa.", a declarat Sergent Chris Wilingham care a adoptat-o pe Lucca.

Saptamana aceasta cainele a primit medalia Dickin de onoare pentru tot timpul in care a fost in armata. Este cea mai mare distinctie militara care poate fi acordata in Regatul Unit.

In momentul de fata Lucca se relaxeaza in California, SUA si alaturi de stapanul ei adoptiv viziteaza scoli si centre de copii impartasindu-le acestora povestea lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.