Un urias scandal ia amploare la aceasta ora in Croatia, dupa ce mai multe avioane tip MiG-21 cumparate din Ucraina nu mai functioneaza.

Avioanele cumparate din Ucraina, nu mai functioneaza si rapoartele tehnicienilor arata ca au fost reparate cu piese care nu sunt originale si provin de la fabricanti ucrainieni fara licenta. Ba chiar unele dintre avioane au fost aproape construite de la zero cu piese ale caror provenienta este incerta. Scandalul este cu atat mai mare cu cat ministrul croat de Aparare a declarat ca se va "impusca" daca se va dovedi ca exista vreo problema cu aceasta tranzactie.

Inainte de a le vinde croatilor avioanele, ucrainenii au promis cateva teste de zbor, insa acestea nu au avut niciodata loc, datorita unor motive cel putin dubioase. Acestia au invocat de mai multe ori "vremea neprielnica" sau "riscul de a zbura peste zone populate". Chiar si asa, croatii au mers pana la capat cu aceasta achizitie.

In urma celor relatate de specialisti, toate avioanele au fost distruse, intrucat nu prezinta siguranta pentru pilotii de zbor ai armatei croate.

Autoritatile croate au lansat o investigatie asupra acestei afaceri derulate in 2013, relateaza RussiaToday.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.