Cele opt persoane par ca s-au sufocat dupa eliberarea unui amestec de gaze care epuizeaza oxigenul.

O firma efectua lucrari, duminica seara, la sistemul antiincendiu al sediului central al Bancii Siam Commercial, a anuntat banca intr-un comunicat. Alte sapte persoane au fost ranite in acest incident, care ar putea sa fi fost provocat de "neglijenta" lucratorilor, a adaugat banca, potrivit MEDIAFAX.

Incidentul a avut loc intr-un spatiu de depozitare a documentelor din sediul central, a declarat un purtator de cuvant al bancii pentru BBC. Un sistem de tip aerosol a fost "activat din neglijenta si a consumat oxigenul", in timp ce persoanele respective lucrau la sistem, potrivit bancii. Este vorba despre un amestec gazos - carbonati de potasiu, azot, monoxid de carbon, oxizi de azot si amoniac. Sistemul elimina oxigenul din aer si inabusa un incendiu.

Potrivit Bangkok Post, pompierii au intarziat sa ajunga la victime, din cauza usilor inchise ermetic. Banca, una dintre cele mai importante institutii financiare thailandeze, a anuntat ca va oferi ajutoare persoanelor afectate in acest accident si ca operatiunile continua normal.

Accidentele de munca mortale sunt rare in Thailanda, noteaza presa. Aproape 200 de persoane au murit, iar alte aproximativ 500 au fost ranite, in 1993, intr-un incendiu la o fabrica de jucarii, considerat cel mai grav din istoria tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.