Mii de persoane au protestat sambata in capitala Republicii Moldova fata de nominalizarea unui nou premier, cerand dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate, relateaza AP in pagina electronica.

Trei mitinguri de protest au avut loc sambata la Chisinau - doua organizate de catre partide proruse si unul de catre platforma civica Dreptate si Adevar, care a cerut sa se puna capat la ceea ce a denuntat drept o coruptie "endemica".

Potrivit portalului rus Sputnik, care citeaza politia locala, peste 20.000 de persoane au participat la proteste.

Presedintele Nicolae Timofti l-a nominalizat vineri pe ministrul Tehnologiei Pavel Filip pentru functia de premier, iar Parlamentul, in care este sustinut de 55 dintre cei 101 de depuutati, urmeaza sa aprobe aceasta nominalizare. Coalitia proeuropeana de guvernare l-a propus pe Filip. In cazul in care Parlamentul nu investeste un Guvern pana pe 29 ianuarie, Timofti il va dizolva. Legislativul a destituit Guvernul anterior in octombrie, pe fondul unor acuzatii de coruptie. Republica Moldova se confrunta cu o dura criza politica, dupa ce pana la 1,5 miliarde de dolari au "disparut" din trei bannci, inaintea alegerilor parlamentare din 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.