Un proiectil a lovit duminica o clinica administrata de organizatia internationala Medecins Sans Frontieres (MSF) in nordul Yemenului, omorand patru persoane, a anuntat MSF, relateaza Reuters in pagina electronica.

MSF a precizat ca nu este clar cine a comis atacul, care a ranit alte zece persoane, la spitalul Shiara din districtul Razeh, unde organizatia lucreaza din noiembrie.

Organizatia nu a mentionat in comunicatul postat pe Twitter identitatea victimelor, afirmand doar ca trei dintre raniti erau membri ai personalului, iar doi dintre acestia sunt in stare critica. "Acesta este cel de-al treilea incident grav in ultimele trei luni. Echipele noastre sa straduiesc zilnic sa asigure respectarea institutiilor medicale", a scris MSF. Anterior, organizatia internationala afirmase ca proiectilul care a lovit clinica era o racheta.

Directorul regional de operatiuni al MSF, Raquel Ayora, a afirmat ca toate partile implicate in conflictul din Yemen primesc regulat coordonatee GPS ale centrelor medicale in care isi desfasoara activitatea organizatia. "E imposibil ca vreunul dintre cei care au capacitatea de a efectua un atac aerian sau de a lansa o racheta sa nu fi stiut ca spitalul Shiara este o institutie medicala functionala, care ofera servicii critice si este sustinuta de MSF", a afirmat ea.

MSF a precizat ca raidurile aeriene conduse de Arabia Saudita au vizat un alt centru medical al sau din provincie in octombrie anul trecut, avariind cladirea si ranind usor doi membri ai personalului.

O coalitie militara condusa de Arabia Saudita lupta impotriva rebelilor huthi sustinuti de Iran in Yemen. Aproape 6.000 de persoane au fost ucise de cand coalitia saudita a intrat in conflictul din Yemen in martie, aproape jumatate fiind civili. Razboiul a exacerbat foametea si bolile in Yemen, cea mai saraca tara din regiune, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.