Serverele de Internet din Turcia sunt supuse incepand de luni unui vast atac cibernetic, care a afectat in special serviciile bancare, ingreunand operatiunile, a anuntat vineri o sursa apropiata Guvernului turc, in timp ce presa scrie ca atacul ar putea fi lansat din Rusia, relateaza Le Parisien.

Organizatia neguvernamentala Nic.tr, responsabila de administrarea adreselor site-urilor de Internet cu numele de domeniu ".tr", care include ministerele, armata, bancile si numeroase site-uri comerciale, a precizat ca ofensiva provine din "surse organizate" din afara Turciei.

Presa turca apreciaza ca acest atac ar putea proveni din Rusia, in conditiile in care Moscova si Ankara traverseaza o grava criza diplomatica de cand aviatia turca a doborat un bombardier rusesc la frontiera siriana, pe 24 noiembrie. De asemenea, presa turca aminteste ca grupul de hackeri Anonymous a declansat un razboi digital impotriva Turciei. "Turcia sustine Daech (gruparea Stat Islamic-n.r.), cumparand petrol si ingrijindu-i combatantii (...). Daca nu incetati sprijinul pentru Daech, vom continua cu atacuri cibernetice impotriva Turciei", a scris grupul de hackeri intr-un comunicat recent.

Ministrul Transporturilor si Comunicatiilor, Binali Yildirim, a evocat o situatie "ingrijoratoare" si a cerut consolidarea masurilor de securitate, pe care le considera "insuficiente".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.