Peste 50 de persoane au murit si alte 80 au fost ranite, intr-un triplu atentat cu masini capcana intr-un oras aflat sub controlul militiei kurde, din nord-estul Siriei, informeaza site-ul agentiei de presa Reuters.

Atacul a avut loc joi in orasul Tel Tamer, din nord-estul Siriei, o zona controlata de militia kurda din Siria (YPG), filiera siriana a miscarii Partidul Muncitorilor Kurdistan (PKK).

Gruparea YPG lupta impotriva retelei teroriste Stat Islamic din Siria, fiind sustinuta de fortele americane.

Un purtator de cuvant al YPG, Redur Xelil, a anuntat vineri ca bilantul celor decedati a crescut la 50-60 de persoane si peste 80 de oameni au fost raniti.

Cele trei atacuri au vizat un spital, o piata comerciala si o zona rezidentiala din Tel Tamer, a precizat Redur Xelil.

Potrivit unei declaratii postate pe site-ul sau, Fortele de securitate kurde au acuzat organizatia terorista Stat Islamic pentru comiterea triplului atentat.

Tel Tamer se afla in provincia Hasaka, aflata, in mare parte, sub controlul militiei kurde. Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 250.000 de morti, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.