Oficiali de la Geneva au anuntat joi ca au ridicat nivelul alertei si cauta patru suspecti, identificati de catre autoritatile federale elvetiene, in legatura cu atacurile teroriste comise pe 13 noiembrie la Paris, relateaza Reuters in pagina electronica.

"Politia din Geneva a ridicat nivelul vigilentei si a sporit numarul de agenti de politie pe teren, in baza acestei informatii", a anuntat Departamentul pentru Securitate al Genevei intr-un comunicat.

Un agent de securitate de la sediul ONU in Geneva a declarat pentru Reuters ca autoritatile elvetiene cauta "patru tipi" despre care crede ca se afla in zona. Agenti de securitate ONU au fost postati - inarmati cu mitraliere de tip PM5 - la puncte de acces pentru automobile in complexul tentacular, o masura "neobisnuita", comenteaza Reuters.

Operatiuni erau in desfasuarere in vederea "localizarii si arestarii acestor indivizi", se arata in comunicat, potrivit BBC. Statul Islamic (SI) a revendicat atacurile de pe 13 noiembrie de la Paris, soldate cu 130 de morti.

Ancheta s-a extins in mai multe state europene, in care este cautat unul dintre presupusii autori - Salah Abdeslam - si dupa ce autoritatile au descoperit ca altii au ajuns in Franta dandu-se drept refugiati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.