Oameni inarmati au aruncat miercuri in aer o biserica romano-catolica din Aden, cel de-al doilea oras ca marime din Yemen, unde islamisti si-au consolidat prezenta pe fondul lipsei de securitate, afirma surse citate de publicatia Le Figaro.

Strigand "Allah este cel mai mare", patru oameni mascati au invadat cartierul rezidential Moualla, unde au distrus biserica cu ajutorul materialelor explozive, potrivit martorilor si unor surse de securitate.

Atacul nu a fost revendicat, insa un responsabil al politiei a sugerat ca autorii ar putea fi islamisti apartinand gruparilor Al-Qaida sau Stat Islamic, care, profitand de razboiul civil, intretin un climat de nesiguranta in orasul portuar din Yemen.

Din cladirea lacasului de cult a ramas doar o gramada de moloz, au afirmat locuitorii. Biserica se afla langa un cimitir crestin si era construita in anii 1950, in timpul protectoratului britanic. Potrivit locuitorilor, aceasta nu a mai fost frecventata de multi ani.

Guvernatorul orasului Aden, Jaafar Saad, a fost ucis duminica intr-un atentat cu masina-capcana revendicat de reteaua Stat Islamic, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.