Inaltul Comisariat al ONU pentru Refugiati (UNHCR) a solicitat, marti, Iordaniei sa permita accesul pe teritoriul tarii pentru cei 12.000 de refugiati blocati la frontiera celor doua state, informeaza site-ul publicatiei Le Figaro.

"Vietile acestor refugiati vor fi amenintate in lunile care urmeaza", a subliniat Melissa Fleming, purtator de cuvant al UNHCR, in cadrul unei conferinte de presa de la Geneva. "De aceea, UNHCR solicita azi (marti) Guvernului iordanian sa lase refugiatii blocati la frontierele tarilor sa treaca", a adaugat Fleming.

UNHCR cere conducerii din Iordania sa permita accesul pe teritoriul tarii mai ales celor vulnerabili si minorilor.

In Iordania, se afla aproximativ 600.000 de imigranti, in Liban un milion, iar in Turcia peste doua milioane.

Conform Organizatiei Internationale pentru Migrare (OIM), 878.000 de imigranti au traversat Marea Mediterana in 2015, de patru ori mai mult decat numarul inregistrat in 2014. Pana in prezent, peste 3.500 de persoane a murit inecate in Mediterana, aproximativ 600 dintre acestea pe ruta maritima Turcia-Grecia, scrie MEDIAFAX.

Dupa ce ajung in Grecia sau in Italia, imigrantii parcurg asa-numita ruta balcanica pentru a ajunge in tari din vestul si nordul Europei. Cei mai multi sosesc in Austria si Germania, confruntata cu aproximativ un milion de solicitanti de azil in cursul anului 2015.

O coalitie condusa de Statele Unite efectueaza de peste un an raiduri aeriene in Siria si Irak, vizand pozitii ale retelei teroriste Stat Islamic (SI). Din coalitie fac parte tari precum Australia, Canada, Marea Britanie, Franta, Bahrain, Iordania, Maroc, Qatar, Arabia Saudita si Turcia.

In urma atacurilor teroriste din Paris din noaptea de 13-14 noiembrie, soldate cu moartea a 130 de persoane, atacuri revendicate de SI, Franta, care face parte din aceasta coalitie internationala, si-a intensificat raidurile aeriene impotriva gruparii teroriste. Miercurea trecuta, Marea Britanie a efectuat primele raiduri aeriene impotriva SI in Siria, iar Germania a aprobat vineri un plan pentru a se alatura coalitiei internationale care lupta impotriva SI in Siria.

De asemenea, si Israelul, invecinat cu Iordania, se confrunta cu un val de violente intre palestinieni si israelieni de la 1 octombrie, confruntari soldate cu moartea a peste 120 de persoane.

Citeste si:
Trump, dupa presa a scris ca ar dori crocodili la frontiera...
Trump, dupa presa a scris ca...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.