Cel putin 18 imigranti africani au murit si alti 37 au fost raniti, marti, dupa ce un incendiu a izbucnit intr-o tabara de refugiati din sudul Algeriei, informeaza site-ul agentiei de presa Reuters.

Incendiul a izbucnit in tabara de refugiati din provincia Ourgla, situata la 500 de kilometri de capitala Alger, potrivit postului de radio national din Algeria, care citeaza serviciile de protectie civila.

In tabara se aflau 650 de imigranti africani care provin din tarile sarace invecinate pentru Mali si Niger.

Regiunea de sud a Algeriei a devenit parte a unui traseu frecventat de imigrantii africani care pleaca din tarile lor din cauza saraciei. Multi se indreapta catre Libia, de unde se imbarca pe vase supraaglomerate pentru a traversa Marea Mediterana ca sa ajunga in Europa, in timp ce altii raman in Libia si in Algeria.

Autoritatile algeriene au inceput sa repatrieze sute de refugiati din Niger in baza unui acord cu Guvernul din Niger. Potrivit presei algeriene, a fost lansata o investigatie a serviciilor secrete pentru a determina cauzele incendiului, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.