Ministrul ungar al Justitiei Laszlo Trocsanyi a anuntat marti ca Budapesta va da in judecata Uniunea Europeana, intr-o procedura impotriva cotelor obligatorii de distribuire a refugiatilor intre statele UE, relateaza AP in pagina electronica.

Trocsanyi a anuntat ca procesul va fi deschis in decembrie, dupa ce Parlamentul a aparobat marti dimineata un proiect de lege care obliga Guvernul sa declanseze aceasta procedura judiciara.

Sistemul UE de cote obligatorii este contrar vointei majoritatii cetatenilor Europei si incalca suveranitatea Ungariei, a apreciat ministrul ungar, adaugand ca este necesar sa i se permita fiecarui stat membru sa decida pe cine primeste pe teritoriul sau.

Ministrul ungar al Justitiei a mai anuntat ca asteapta ca si alte tari care se opun sistemului cotelor sa se alature actiunii judiciare a Budapestei, scrie MEDIAFAX.

Ungaria, o tara cu aproximativ zece milioane de locuitori, obligata conform acestui sistem de cote sa primeasca aproximativ 2.000 de refugiati, ar putea fi nevoita sa primeasca un numar mai mare, in contextul in care numarul migrantilor care sosesc in Europa creste, a apreciat Trocsanyi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.