Ministerul de Externe condamna cu fermitate atentatul terorist care a avut loc joi la periferia sudica a Beirutului si subliniaza sprijinul sau pentru pacea, stabilitatea si unitatea Libanului, precum si importanta continuarii luptei comune impotriva terorismului.

"Ministerul Afacerilor Externe condamna cu fermitate atentatul terorist care a avut loc la 12 noiembrie la periferia sudica a Beirutului si care a facut victime numerosi civili nevinovati. Ministerul Afacerilor Externe transmite cele mai sincere condoleante familiilor victimelor si spera in insanatosirea cat mai grabnica a celor raniti", se arata intr-un comunicat al institutiei.

MAE subliniaza ca in astfel de momente, mai mult decat oricand, doreste sa sublinieze sprijinul sau pentru pacea, stabilitatea si unitatea Libanului, precum si importanta continuarii luptei comune impotriva terorismului.

Reteaua terorista Stat Islamic a revendicat dublul atentat comis joi la periferia Beirutului, soldat cu cel putin 37 de morti si aproape 200 de raniti, relateaza site-ul agentiei Reuters.

Cel putin 37 de persoane au fost ucise, iar alte 181 au fost ranite in doua atentate sinucigase comise joi intr-o zona aflata sub controlul miscarii Hezbollah situata la periferia orasului libanez Beirut, anunta surse medicale libaneze.

Potrivit BBC News si site-ului israelian Ynetnews, exploziile au avut loc in zona Ain el Sikkeh, in fata taberei de refugiati Burj el-Barajneh, la periferia sudica a orasului Beirut, scrie MEDIAFAX.

Zona se afla sub controlul influentei miscari siite Hezbollah, sustinuta de Iran si implicata in conflictul sirian de partea regimului Bashar al-Assad. Cel putin 37 persoane au murit in dublul atentat sinucigas comis joi seara. Alte 181 de persoane au fost ranite, au declarat surse din cadrul Crucii Rosii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.