Talibanii au cucerit districtul afgan Darqad, care a fost afectat de cutremurul puternic de luni, soldat cu sute de morti si mii de raniti in Afganistan si Pakistan, relateaza BBC News Online.

Un purtator de cuvant al politiei din provincia Takhar, din care face parte districtul Darqad, a confirmat ca acesta a fost cucerit de taibani, adaugand ca aveau loc confruntari in alte doua districte.

Desi talibanii le-au ordonat luptatorilor lor sa ajute victimele seismului, noile confruntari ar putea afecta eforturile umanitare in regiune. La Darqad nu s-au inregistrat multe victime sau pagube majore, dar multe alte zone din apropiere au fost distruse, scrie MEDIAFAX.

"Talibanii au atacat centrul districtului din mai multe parti si au reusit sa cucereasca districtul" miercuri, a declarat Khalil Asif, un purtator de cuvant al politiei provinciale, citat de DPA in pagina online.

"Doisprezece politisti si doi talibani au fost ucisi in atac", a anuntat la randul sau purtatorul de cuvant al talibanilor, Zabiullah Mujahid, adaugand ca "alti doi luptatori talibani au fost raniti".

Bilantul cutremurului cu magnitudinea de 7,5 produs luni in Afganistan, care a fost resimtit in mai multe tari din regiune, a ajuns la aproape 390 de morti, dintre care 272 in Pakistan si 115 in Afganistan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.