Un spital al organizatiei umanitare Medici fara Frontiere (MSF) din Yemen a fost vizat de un raid aerian al fortelor coalitiei saudite, fiind ranite mai multe persoane, la trei saptamani de la bombardarea unui spital MSF in Afganistan, informeaza site-ul agentiei Reuters.

Directorul unui spital coordonat de organizatia umanitara Medici fara Frontiere, localizat in nordul Yemenului, intr-o zona controlata de militiile Houthi, a anuntat marti ca institutia medicala a fost bombardata de fortele coalitiei saudite in cursul noptii de luni spre marti, fiind ranite mai multe persoane in urma atacului.

O coalitiei coordonata de Arabia Saudita a intervenit in razboiul civil din Yemen in luna martie in incercarea de a restaura Guvernul yemenit, inlaturat de la putere de militantii Houthi, dar numarul victimelor in randurile civililor a crescut de atunci, ceea ce a alarmat ONU si organizatiile pentru drepturile omului.

"Unitatea medicala a MSF din orasul Saada (din nordul Yemenului) a fost lovita de cateva raiduri aeriene noaptea trecuta (noaptea de luni spre marti) cu pacienti si membri ai personalului inauntrul cladirii", au precizat reprezentanti ai MSF intr-un mesaj postat pe Twitter.

"Raidurile aeriene au dus la distrugerea intregului spital, cu tot ce se afla inauntru - instrumente si aparate medicale - si la ranirea, in grad mediu, a catorva oameni", a declarat Ali Mughli, directorul spitalului, citat de agentia de presa yemenita Saba, coordonata de militiile Houthi, sustinute de Iran si impotriva careia lupta coalitia saudita.

Potrivit Saba, alte raiduri aeriene au lovit scoli de fete din apropiere si au distrus cateva case ale localnicilor. Niciun purtator de cuvant al coalitiei saudite nu a comentat acuzatiile din partea MSF.

Pe data de 3 octombrie, un atac similar a avut loc in orasul Kunduz din Afganistan. Atunci, un alt spital coordonat de organizatia umanitara Medici fara Frontiere a fost bombardat intr-un raid aerian al fortelor americane, ce s-a soldat cu moartea a cel putin 30 de persoane - pacienti si angajati -, potrivit unui anunt al MSF facut public duminica.

"Nu putem vorbi despre "greseli" in cazul legilor internationale privind drepturile omului. E vorba despre intentii, fapte si explicatii. Este precizat faptul ca atacarea spitalelor in zone de razboi este interzisa si ne asteptam sa fim protejati", a declarat directorul MSF, Joanne Liu, luna trecuta.

Yemen se confrunta cu un razboi civil din martie 2015, cand rebelii siiti Houthi au avansat spre fosta capitala Aden, fortandu-l pe presedintele Abd Rabu Mansour Hadi sa fuga la Riyadh si determinand o coalitie condusa de Arabia Saudita sa lanseze o campanie aeriana impotriva lor.

Citeste si:
155 de morti si 500 de raniti, intr-un raid aerian in Yemen
Masacru la o inmormantare!...

Organizatia Amnesty International a avertizat ca ofensivele recente ale celor doua parti ar putea constitui crime de razboi.

Peste 5.600 de persoane au murit in timpul conflictului din Yemen, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.