Aproximativ 57.000 de elevi din strainatate, inclusiv romani, beneficiau de alocatii familiale belgiene la 31 decembrie 2014, a anuntat luni Famifed, agentia federala pentru alocatii familiale, relateaza Le Soir in pagina electronica.

Majoritatea acestor copii (33.981) au parinti francezi care lucreaza peste frontiera. Alocatiile familiale sunt, in principiu, rezervate exclusiv copiilor care cresc pe teritoriul national. "Exista totusi exceptii in cazul reglemetarilor europene, acorduri bilaterale sau altor derogari", precizeaza Famifed.

La finalul anului trecut, 56.902 copii au beneficiat de alocatii familiale in strainatate. Dupa copiii lucratorilor francezi din zona de frontiera, urmeaza cei olandezi (8.764). In plus, 6.661 de copii din noile state membre ale Uniunii Europene, in principal polonezi si romani, au beneficiat de regimul de exceptie. In total, aceste alocatii familiale reprezinta un cost de 100.475.550 euro.

Cea mai mare parte a acestor transferuri (94,27%) se efectueaza in baza reglemetarilor europene, in timp ce 4,84% reprezinta derogari generale sau individuale, scrie MEDIAFAX.

Romanii din Marea Britanie au primit in ultimii 5 ani alocatii pentru copii aflati in intretinere in valoare de 1,3 milioane de lire (1,76 milioane euro). Guvernul de la Londra aloca anual 27 de milioane de lire (36,7 milioane euro) pentru indemnizatii platite copiilor europenilor, potrivit unor date obtinute de Sunday Express in virtutea legii britanice privind accesul la informatii publice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.