Autoritatile germane au efectuat, joi, perchezitii la sediul central al grupului Volkswagen, in orasul Wolfsburg, precum si in alte locatii ale companiei, in cadrul investigatiei lansate in scandalul emisiilor.
Scopul perchezitiilor este obtinerea de documente in format tiparit si digital, pentru stabilirea responsabilitatii in scandalul manipularii emisiilor poluante la motoarele diesel, scrie MEDIAFAX.

Volkswagen a anuntat, la sfarsitul lunii septembrie, ca circa 11 milioane de autovehicule ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante. Scandalul a izbucnit dupa ce Agentia americana pentru Protectia Mediului (EPA) a acuzat VW ca a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA in materie de emisii. Constructorul auto german ar fi instalat un software special in calculatorul de bord al unor modele diesel. Dispozitivul este programat sa activeze un sistem de filtrare completa a particulelor doar in timpul testelor oficiale pentru emisii. Dupa teste, adica in situatiile generale de functionare a motorului, dispozitivul dezactiveaza sistemul de filtrare a particulelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.