Coreea de Nord a avertizat marti ca este pregatita sa foloseasca arme nucleare impotriva Statelor Unite si altor inamici, daca acestia isi continua "politicile ostile nechibzuite" fata de regimul lui Kim Jong-un, relateaza CNN.

Potrivit unui oficial din domeniul energiei atomice, citat marti de agentia de stiri oficiala KCNA, Coreea de Nord isi imbunatateste arsenalul de arme nucleare "in calitate si cantitate". "Daca Statele Unite si alte forte ostile isi continua insistent politica ostila nechibzuita fata de Coreea de Nord si au un comportament rautacios, Coreea de Nord este pregatita sa le faca fata cu arme nucleare oricand", a declarat directorul Institutului nord-coreean de energie atomica.

Principalul complex nuclear al Coreei de Nord de la Yongbyon, care include o centrala de imbogatire a uraniului si un reactor pentru producerea plutoniului, este functional, a precizat oficialul.

Phenianul a amenintat de multe ori in trecut ca va folosi arme nucleare impotriva Statelor Unite, insa nu se stie daca detine tehnologia de rachete pentru a atinge teritoriul american, scrie MEDIAFAX.

Coreea de Nord a anuntat luni ca intentioneaza sa lanseze mai multi sateliti. Aceste lansari, interzise de rezolutiile Consiliului de Securitate al ONU, sunt considerate o modalitate de a testa tehnologie de rachete balistice. Oficialul citat marti a reiterat ca programul nuclear al Coreei de Nord este defensiv, "in fata politicii extreme ostile a SUA si a amenintarilor nucleare la adresa sa".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.