Patru candidat s-au inscris in scrutinul prezidential din Belarus, programat pe 11 octombrie, informeaza Radio Free Europe / Radio Liberty.

Patru candidati, inclusiv presedintele in functie Aleksandr Lukasenko, s-au inscris in scrutinul prezidential din Belarus alegerile urmand sa ii confere un nou mandat liderului autoritarist de la Minsk. Ceilalti candidati sunt Tatiana Karatkevici, activista in cadrul miscarii de opozitie Havari Pravdu (Spuneti Adevarul), Siarhei Haidukievici, liderul Partidului Liberal-Democrat, si Mikalai Ulahovici, liderul Partidului Patriotic.

Tatiana Karatkevici a cerut Comisiei electorale sa nu inregistreze candidatura lui Aleksandr Lukasenko, aflat la putere din anul 1994. "Lukasenko trebuie sa fie deja obosit, este necesar sa se retraga", a afirmat ea.

Organizatii pentru drepturile omului acuza regimul Lukasenko de reprimarea disidentilor, de reducerea la tacere a presei si de alte practici autoritariste, inclusiv de organizarea unor alegeri nelegitime, scrie MEDIAFAX.

Aproximativ 300 de simpatizanti ai opozitiei au protestat joi seara la Minsk, cerand boicotarea scrutinului prezidential. Aleksandr Lukasenko, descris de presa si de analisti ca fiind "ultimul dictator din Europa", probabil va obtine un nou mandat de presedinte prin scrutinul din 11 octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.