Ministrul ungar al Apararii, Csaba Hende, a demisionat luni din functie, dupa o reuniune a Cabinetului de securitate nationala pe tema situatiei imigratiei, a anuntat centrul de informare al Guvernului, intr-un comunicat citat de MTI.

Potrivit comunicatului, premierul Viktor Orban a acceptat demisia lui Hende si i-a cerut lui Istvan Simicsko sa gestioneze portofoliul apararii.

Cabinetul de securitate nationala s-a reunit anterior, luni, intr-o sedinta pentru a evalua situatia imigratiei si a asculta un raport privind starea actuala a gardului care se construieste in prezent de-a lungul granitei ungaro-sarbe, se arata in comunicat. Hende, care era ministru al Apararii din 2010, si-a prezentat demisia in urma reuniunii.

Simicsko este parlamentar al partidului crestin-democrat din 2006. El a fost secretar de stat responsabil cu serviciile civile de securitate nationala in perioada 2000-2002 si secretar de stat in Ministerul Apararii intre 2010 si 2012. Din 2014, el este secretar de stat pentru sporturi, in cadrul Ministerului pentru Resurse umane, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.