Circa 200 de imigranti si cinci traficanti au fost descoperiti de autoritatile austriece la frontiera cu Ungaria, in cursul noptii de duminica spre luni, potrivit unui oficial austriac din Ministerul de Interne, informeaza site-ul publicatiei The Irish Times.

In cadrul operatiunilor de intensificare a controalelor la frontiera cu Ungaria, autoritatile austriece au descoperit 200 de imigranti si au arestat cinci traficanti care ii transportau, incercand sa-i treaca granita ilegal.

Anuntul a fost facut luni de Konrad Kogler, directorul general al departamentului de Securitate Publica din cadrul Ministerul de Interne, in cadrul unei conferinte de presa. "In orele de cand am implementat aceste masuri pe care le-am agreat cu Germania, Ungaria si Slovacia, am reusit sa scoatem mai mult de 200 de persoane din astfel de masini si am reusit sa retinem cinci traficanti", a declarat Kogler.

In cadrul aceleiasi conferinte, ministrul de Interne, Johanna Mikl-Leitner, a declarat ca intensificarea controalelor la frontierele tarii este o masura legala. "Nu incalcam normele zonei Schengen", a precizat ea. "Vom efectua controale pentru o perioada nedeterminata, la toate punctele importante de trecere a frontierei din regiunea estica, verificand toate vehiculele care ar putea avea ascunzatori pentru persoane transportate ilegal", a declarat pentru postul de radio ORF Mikl-Leitner.

Autoritatile austriece au impus controale mai stricte, duminica, dupa ce 71 de cadavre ale unor refugiati au fost descoperite, joi, intr-un camion frigorific abandonat pe o autostrada din Austria, in apropierea frontierei cu Ungaria. O coada de autovehicule de 20 de kilometri s-a format luni pe autostrada M1 din Ungaria, care duce spre frontiera austriaca, din cauza controalelor impuse de Austria pentru a combate traficul de persoane, scrie MEDIAFAX.

Autostrada M1 si un drum principal din apropiere sunt blocate din cauza controalelor care vizeaza autovehiculele ce ar putea transporta imigranti clandestini, a informat autoritatea ungara pentru drumuri Magyar Kozut, citata de agentia MTI.

Doar in luna iulie, circa 107.500 de imigranti - un numar record - au patruns pe teritoriile statelor membre UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.