Guvernul Germaniei intentioneaza ca pana la sfarsitul anului sa dubleze fondurile alocate landurilor care se confrunta cu un numar mare de refugiati, pe fondul tensiunilor sociale generate de imigranti, relateaza Reuters.
In contextul amplificarii xenofobiei, Guvernul cancelarului Angela Merkel a decis alocarea a 500 de milioane de euro suplimentare, care erau initial pentru anul 2016.

Germania si restul statelor Uniunii Europene cauta solutii pentru a face fata celei mai mari crize a refugiatilor cu care se confrunta Europa dupa al II-lea Razboi Mondial.


Potrivit estimarilor, in Germania ar urma sa ajunga anul acesta aproximativ 800.000 de refugiati, de patru ori mai multi decat in 2014. Angela Merkel a vizitat miercuri un centru pentru refugiati din orasul Heidenau, unde zilele trecute au avut loc proteste violente fata de prezenta imigrantilor, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.