Combatantii gruparii Stat Islamic au demolat o manastire dintr-un oras strategic pe care l-au cucerit luna aceasta, situat in provincia Homs, din centrul Siriei, a anuntat joi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de Reuters in pagina electronica.

Gruparea jihadista a transferat de asemenea zeci de crestini, capturati in cursul ofensivei, intr-un loc din apropierea fiefului sau din nord-estul Siriei, a preciat OSDO.

Militantii au folosit buldozere pentru a darama manastirea din orasul Qaryatain, pe care l-au cucerit la inceputul lui august, potrivit organizatiei neguvernamentale cu sediul in Marea Britanie. Avioanele de razboi ale fortelor siriene continuau sa bombardeze zona la doua saptamani dupa ce gruparea Stat Islamic a ocupat acest oras, a adaugat OSDO.

Qaryatain se afla in apropierea unui drum care face legatura intre orasul antic Palmira si muntii Qalamoun, de-a lungul granitei cu Libanul.
Organizatia islamista a capturat 230 de persoane, inclusiv zeci de familii crestine, dupa ce a cucerit Qaryatain, anuntase OSDO la vremea respectiva, scrie MEDIAFAX.

Intre timp, dintre cei capturati, 48 au fost eliberati, iar 110 au fost transferati in provincia Rakka, a carei capitala este fieful gruparii jihadiste din Siria, a precizat Observatorul joi.

Crestinii au fost pusi sa aleaga intre a se converti la islam sau a plati "jizya", o taxa pentru non-musulmani, a mai afirmat OSDO. Soarta celorlalte 70 de persoane capturate din Qaryatain, intre care se aflau 45 de femei si 19 copii, nu este cunoscuta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.