Serviciile australiene de securitate ancheteaza amenintari online vizand opt australieni - intre alte 1.400 de persoane din intreaga lume, majoritatea americani - formulate de catre un grup care pare sa aiba legaturi cu gruparea jihadista Statul Islamic (SI), a anuntat joi Guvernul, relateaza DPA.

Grupul - care se autointituleaza Divizia Hackerilor Statului Islamic - a publicat pe retele de socializare informatii despre 1.400 de persoane din intreaga lume, inclusiv opt australieni, care activeaza in sectorul Apararii. Este vorba, intre alte informatii, despre numere de telefoane mobile, date de pe carduri de credit, parole si adrese de e-mail private, scrie MEDIAFAX.

Cele mai multe informatii apartin unor americani, insa ministrul Justitiei Michael Keenan a declarat ca printre ele se afla si informatii personale apartinand unor angajati ai Ministerului Apararii, unui membru al Parlamentului din Victoria si mai multor oficiali in domeniul Sanatatii de la Sydney. "Daca a existat vreo amenintare la adresa securitatii fizice a vreunui australian, atunci, evident, vom actiona ca atare, pentru a ne asigura ca oamenii se afla in siguranta", a declarat Keenan pentru Sky News la Canberra.

Grupul a postat pe retele de socializare fisiere cu informatii personale si mesajul "ne aflam in e-mailurile si computerele voastre", indemnandu-si totodata sustinatorii sa-i "loveasca la gat, pe teritoriile (tarilor) lor" pe cei vizati.

Profesorul Greg Barton de la Deakin University, un expert in jihadism la nivel global, a declarat pentru postul ABC ca folosirea de catre grup a acestor informatii este ingrijoratoare. Piratarea arata ca de amatori, dar "intr-o atmosfera de incurajare a unor «lupi singuratici» sa comita atacuri, riscul creste", a subliniat Barton.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.