Organizatia Boy Scouts of America (BSA) a adoptat luni o decizie prin care pune capat unei interdictii de angajare a persoanelor de orientare homosexuala, cu unele exceptii.

BSA a facut astfel un nou pas, dupa cel de la 1 ianuarie 2014, de cand tinerii homosexuali americani pot deveni membri. Consiliul de Administratie al acestei mari organizatiii americane de cercetasi s-a pronuntat in proportie de 79% pentru abrogarea interdictiei de la nivel national ca persoane de orientare homosexuala sa conduca sau sa fie angajate ale BSA. Decizia a intrat in vigoare imediat, relateaza site-ul Etudiant.LeFigaro.fr.

Hotararea Consiliului de Administratie nu reprezinta tocmai o surpriza. Intr-un discurs pe care l-a sustinut pe 21 mai, presedintele BSA Robert Gates a apreciat ca interdictia "nu mai este sustenabila" si ca "dateaza din alte vremuri", scrie MEDIAFAX.

Exceptii religioase

Insa toleranta va avea limite, comenteaza site-ul francez. In hotarare se precizeaza ca aceasta schimbare va respecta "dreptul organizatiilor locale religioase". Acestea vor putea, asadar, sa "selecteze numai lideri adulti care le respecta credintele".

Cu alte cuvinte, organizatiile autonome de cercetasi ar afiliate religios vor putea, daca doresc, sa refuze accesul in randul lor a unor adulti gay.

In Statele Unite, 70% dintre grupurile de cercetasi sunt asociate unei organizatii religioase. Biserica Lui Isus Hristos a Sfintilor din ultimele zile, care conduce cea mai mare parte a grupurilor de cercetasi, a anuntat intr-un comunicat ca "isi rezerva dreptul de a recurta in virtutea principiilor religioase si morale ale doctinelor si credintelor sale". Reforma va fi departe de a fi aplicata peste tot, comenteaza site-ul Etudiant.LeFigaro.fr.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.