Un nou atac cu grenada a avut loc in noaptea de joi spre vineri in orasul suedez Malmo, al treilea in decurs de o saptamana, relateaza site-ul TheLocal.se.

Potrivit autoritatilor suedeze, trei atacuri cu grenade au avut loc in ultima saptamana in orasul Malmo, situat in sudul Suediei. Cel mai recent a avut loc in noaptea de joi spre vineri, in zona Halsjogatan, in apropiere de centrul orasului Malmo.

O cladire a administratiei locale si mai multe masini parcate in apropiere au fost avariate de explozia unei grenade, dar nicio persoana nu a fost ranita. "Anchetatorii au conchis in timpul noptii ca (explozia - n.red.) a fost cauzata de o alta grenada", a declarat Peter Martinsson din cadrul politiei locale din Malmo.

Cu mai putin de 12 ore inainte, in cursul zilei de joi, mai multe case si masini au fost avariate dupa ce o grenada a fost aruncata inspre o cladire din zona rezidentiala Limhamn, din partea de vest a orasului. Cu doua zile in urma, o persoana a fost ranita si doua masini distruse, intr-o alta explozie cauzata de o grenada, in apropierea unui centru comunitar.

Comandantul politiei din Malmo, Stefan Sinteus, este de parere ca cele doua atacuri de marti si joi au legatura cu un caz in care trei barbati au fost condamnati pentru implicare intr-un atentat cu bomba din zona Rosengard, situata in partea de centru-vest a orasului Malmo, in ajunul Craciunului. "Este vorba despre cateva persoane care au avut niste dispute cu altele si acum sunt intr-un cerc al razbunarii", a declarat seful politiei din Malmo.

Autoritatile nu au certitudinea ca atacul din cursul noptii de joi spre vineri are legatura cu atacurile anterioare, relateaza MEDIAFAX. In cursul acestui an, au avut loc 18 incidente in care a fost necesara interventia echipelor de genisti ale politiei suedeze, in timp ce in 2014 au fost semnalate 25 de explozii in oras.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.