Un numar de 22 de companii financiare din Statele Unite, precum Bank of America si Citigroup, au fost date in judecata pentru manipularea emisiunilor de titluri ale Trezoreriei, in detrimentul investitorilor, in cadrul primului proces colectiv de acest tip, relateaza Reuters.

Fondul de pensii al angajatilor din sectorul public al orasului Boston, State-Boston Retirement System, acuza Merrill Lynch, divizie a Bank of America, Citigroup, Credit Suisse Group, Deutsche Bank, Goldman Sachs Group, HSBC Holdings, JPMorgan Chase&Co, UBS Group si alte 14 companii financiare ca, in calitate de dealeri primari, au incercat in mod ilegal sa profite de vanzarea de titluri si obligatiuni alw Trezoreriei, in detrimentul investitorilor.

Potrivit reclamatiei fondului de pensii, facuta la tribunalul districtual din New York, bancile s-au folosit de chat-uri, mesaje instant si alte mijloace pentru a face schimb de informatii confidentiale si sa isi coordoneze strategiile pe piata titlurilor de Trezorerie in valoare de circa 12.500 miliarde de dolari, scrie MEDIAFAX.

"Faptul a permis bancilor sa umfle preturile titlurilor de Trezorerie vandute investitorilor, inainte de lichitatie, atunci cand doreau sa iasa de pe piata, si sa scada preturile in cazul in care doreau sa cumpere, incalcand legislatia antitrust", se arata in plangere.

Dealerii primari sunt bancile autorizate sa tranzactioneze direct cu Rezerva Federala, investitori mari in emisiunile de obligatiuni ale Trezoreriei si market-makers pe piata secundara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.