Cel putin 27 de persoane au murit si alte zeci au fost ranite intr-o busculada in timpul unui festival religios din sudul Indiei, informeaza site-ul publicatiei The New York Times.

Incidentul a avut loc in statul Andhra Pradesh, situat in sud-estul Indiei. Potrivit unui oficial din conducerea statului, Arun Kumar, sute de persoane au fost impinse in raul Godavari, pentru a participa la ritualul de imbaiere specific religiei hindu, in prima zi a festivalului religios Pushkaralu care are loc in orasul Rajahmundry.

Busculada a fost cauzata de unii pelerini care incercau sa-si recupereze obiectele de incaltaminte, dar, in aglomeratia generata, s-au dezechilibrat si au cazut in bancul de nisip din raul Godavari, sustin autoritatile indiene. Potrivit lui Kumar, incidentul a avut loc la mai putin de 12 ore de la inceperea festivalului de imbaiere.

Premierul statului Andhra Pradesh, Chandrababu Naidu, a declarat ca 27 de persoane au murit in timpul busculadei. El a adaugat ca alte 34 de persoane au fost fost internate.

V. Satyanarayana, unul dintre pelerinii care s-au aflat la fata locului, a sustinut ca busculada ar fi durat in jur de 20 de minute. "A fost o situatie infricosatoare, cu femei si copii plangand", a spus el. "Politistii care se aflau acolo erau coplesiti de situatie si a durat mai mult de o ora ca situatia sa revina sub control", a mai precizat Satyanarayana.

Unii dintre pelerini au sustinut ca ambulantele au ajuns greu la fata locului din cauza ca strazile erau blocate de multimi de oameni. Sute de pelerini au inceput sa ajunga in centrul de pelerinaj al orasului Rajahmundry cu doua zile inainte de inceperea festivalului. La festivalul Pushkaralu sunt asteptate aproximativ 24 de milioane de persoane.

In octombrie 2013, in urma unei busculade provocate in statul Madhya Pradesh, din centrul Indiei, au murit cel putin 110 persoane, cei mai multi fiind femei si copii, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Massif free your wild side
Massif free your wild side

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.