Polonia si Romania devin in mod automat tinte potentiale, pentru ca gazduiesc elemente ale scutului american antiracheta, a afirmat miercuri Consiliul de Securitate al Rusiei, citat de Interfax in pagina electronica.

In loc sa se bazeze pe armele NATO, statele baltice ar trebui sa se gandeasca la amenintarile pe care le-au creat pentru ele insele prin gazduirea elementelor scutului antiracheta, a afirmat secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Evgheni Lukianov, citat de agentia TASS in pagina electronica. "Mai bine s-ar gandi la alte lucruri - desfasurarea elementelor scutului antiracheta care vizeaza fortele noastre nucleare strategice, acolo este problema lor, pentru ca devin tinta noastra", a precizat Lukianov.

"Daca le place sa fie tinte din cauza sistemelor americane de armament, este alegerea lor", a adaugat el. "Logica de conflict este ca nimeni nu castiga dintr-un conflict, dar cineva se trezeste prins la mijloc", a afirmat oficialul rus, adaugand ca statele baltice s-ar putea confrunta exact cu aceasta situatie.

El a refuzat sa evalueze potentialul armamentului greu pe care Statele Unite intentioneaza sa il furnizeze tarilor baltice. "Agitatia nesanatoasa a anumitor state, noi membre ale blocului atlantic, nu este fundamentata de existenta unor amenintari din partea noastra", a subliniat secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Aceste state "ar trebui sa mearga la doctor (...). Probabil este vorba mai mult despre terapie decat de chirurgie. Aceasta terapie este adresata acestor beneficiari - tarilor baltice, Poloniei si Romaniei", a mai spus Lukianov, potrivit agentiei Interfax.

El a apreciat ca Statele Unite aveau deja suficient armament si trupe stationate in Europa. "Cate piese de armament greu sunt stationate la baza Ramstein din Germania? Cati militari americani sunt stationati acolo permanent?", a intrebat el.

Citeste si:
Taxa de raft și adaosul comercial, rediscutate de Guvern....
Taxa de raft și adaosul...

Moscova a denuntat in mai multe randuri planul Aliantei Nord-Atlantice de a instala elemente ale scutului antiracheta in Romania si Polonia, scrie MEDIAFAX.

In plus, Bulgaria, Romania, Polonia si tarile baltice au acceptat sa gazduiasca tancuri, artilerie si alte echipamente militare americane, a anuntat marti secretarul Apararii, Ash Carter, in timpul unei vizite la Tallinn. Carter a anuntat ca Statele Unite vor pre-pozitiona tancuri, artileri si alte echipamente militare in estul si centrul Europei, dandu-le astfel asigurari aliatilor din cadrul NATO nelinistiti din cauza interventiei Rusiei in Ucraina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.