Patrule mobile comune formate din politisti din Serbia, Ungaria si Austria vor fi mobilizate la frontiera dintre Serbia si Macedonia, relateaza B92 in pagina electronica.

"La granita dintre Serbia si Macedonia impreuna cu politia sarba vor fi, de luni, 20 de colegi din Ungaria cu patru vehicule echipate cu camere cu termoviziune", a explicat directorul politiei sarbe, Milorad Veljovici, dupa o intalnire cu omologul sau ungar, Karoly Papp.

Potrivit lui, "aproximativ 1.000 de persoane vor sa intre in fiecare zi pe teritoriul Serbiei" pe la granitele cu Macedonia si Bulgaria - iar acesti imigranti "vor sa isi continue drumul catre Ungaria si alte tari UE", scrie MEDIAFAX.

"Aceasta este o problema foarte grava si de luni echipele noastre vor colabora in acest domeniu cu colegi din Austria si probabil si din Germania", a declarat Veljovici. Veljovici si Papp "au conchis ca imigrantii ilegali reprezinta o problema nu numai pentru Serbia si Ungaria, ci si pentru intreaga Europa".

Intalnirea de astazi a fost initiata de ministrii de resort, a declarat Veljovici, adaugand ca "scopul este trimiterea unui mesaj clar publicului din Serbia si Ungaria si, dincolo de aceasta, politiile sarba si ungara trateaza aceasta problema cu seriozitate si iau masuri pentru a o reduce la un nivel rezonabil". Veljovici a subliniat "nivelul ridicat de cooperare dintre cele doua forte de politie" si a afirmat ca intalnirea a abordat problema infiintarii unor echipe comune de combatere a criminalitatii, "din care, in afara de politisti din Ungaria, Germania si Austria, vor face parte si politisti sarbi".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.