Ministrii de Interne ai tarilor membre UE nu au ajuns la niciun acord in privinta distribuirii solicitantilor de azil in spatiul comunitar.

"Nu exista puncte de vedere comune", a declarat Rihards Kozlovskis, ministrul de Interne al Letoniei, referindu-se la propunerea Comisiei Europene privind distribuirea a 60.000 de imigranti. Comisarul european pentru Migratie, Dimitris Avramopoulos, a insistat ca doar un mecanism obligatoriu - nu voluntar - va functiona pentru distribuirea imigrantilor in statele membre UE.

"Solidaritatea nu poate functiona doar prin cote voluntare. Am facut progrese astazi, dar nu exista inca un acord", a spus Avramopoulos.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a declarat ca este necesara "solidaritatea" fata de "prietenii italieni". Italia a amenintat ca va adopta un "Plan B" daca proiectul Comisiei Europene nu va fi adoptat, sugerand ca le va acorda vize Schengen extracomunitarilor pentru a se deplasa liber in spatiul comunitar, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.