Bulgaria ar putea reduce TVA la alimente, asa cum a facut Romania, a declarat joi ministrul bulgar al Economiei, Bozhidar Lukarski, la postul de televiziune Nova TV.

Bulgaria aplica o taxa pe valoarea adaugata de 20%, cu exceptia sectorul turismului, in care nivelul TVA este de 9%. Intrebat despre reducerea de catre Romania a TVA la alimente de la 24% la 9%, Lukarski nu a exclus ca si Guvernul Bulgariei sa ia o astfel de masura. "Romania a avut TVA de 24% o perioada lunga de timp. Asa cum am spus ieri in sedinta de Guvern, in tot acest timp Bulgaria nu a impus cetatenilor sai o TVA la fel de ridicata ca cea din Romania. In aceasta privinta putem spune ca am avut o situatie mai buna ca Romania. Avand in vedere beneficiile pe care aceasta masura le aduce economiei romanesti, am putea face si noi acest lucru", a afirmat oficialul bulgar.

Lukarski a spus ca Ministerul Economiei a analizat majorarea pragului pentru raportarea TVA de la 50.000 de leva (25.000 euro) la 200.000 de leva (100.000 euro), pentru a incuraja platile de catre companiile mici si mijlocii, in conditiile in care limita la nivelul UE este de 100.000 de euro., relateaza Novinite. Ministrul a explicat ca principalele probleme in combaterea economiei subterane sunt schemele de eludare a taxelor si a altor obligatii financiare, de catre firmele mici si mijlocii. Lukarski a mai aratat ca problema neincrederii investitorilor in economia Bulgariei nu a fost rezolvata, oficialul notand ca acestia se pling de coruptie si incapacitatea autoritatilor de a reforma sistemul de justitie, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.