Peste 6.000 de persoane care locuiesc in apropiere de Sinabung, pe Insula Sumatra, au primit ordin de evacuare miercuri, in urma intensificarii activitatii vulcanice, relateaza DPA in pagina electronica.

Sinabung a erupt intermitent incepand de la sfarsitul lui 2013. Saisprezece persoane au fost ucise, iar alte cateva zeci de mii au fost stramutate temporar din cauza unei perioade de eruptie intense la inceputul acestui an.

Alerta in zona vulcanului a fost ridicata la cel mai inalt nivel, a anuntat Sutopo Purwo Nugroho, un purtator de cuvant al Agentiei pentru managementul dezastrelor. Cupola de lava a vulcanului a crescut in volum, la peste trei milioane de metri cubi, ceea ce-l face "instabil", potrivit lui Stupo.

"Cupola risca sa se prabuseasca si sa urmeze eruptii si emisii de cenusa care poate ajunge pana la sapte kilometri catre sud-est", a declarat el. Stupo a anuntat ca 2.053 de familii, in total 6.179 de persoane care locuiesc in opt catune pe versantul de sud-est al vulcanului au primit ordine de evacuare, scrie MEDIAFAX.

"Prioritare (la evacuare) sunt cele 370 de familii care locuiesc pe o raza de trei kilometri", a precizat el.

Aproximativ 2.000 de persoane traiesc in continuare in adaposturi improvizate in urma eruptiilor de anul trecut. Alte persoane fie s-au intors acasa, fie au fost mutate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.