O inregistrare video obtinuta de BBC prezinta militanti ai gruparii jihadiste Stat Islamic care tortureaza un baiat sirian in varsta de 14 ani, legat la ochi si la maini si spanzurat de tavan.

Imaginile au fost filmate de un fost militant al gruparii teroriste si au fost date publicitatii in conditiile in care ONU a acuzat SI si alte grupari armate din Siria si Irak ca tortureaza si ucid copii. De asemenea, copiii sunt recrutati, antrenati si folositi pe campul de lupta.

Inregistrarea video, realizata cu telefonul mobil, il prezinta pe Ahmed legat la ochi si doi barbati mascati, imbracati complet in negru si inarmati. Ei l-au legat pe Ahmed de maini si l-au spanzurat de tavan, dupa care au inceput sa-l bata. Baiatul avea doar 14 ani cand a fost capturat si torturat de gruparea Stat Islamic timp de doua zile.

"Credeam ca o sa mor si o sa-mi parasesc parintii, fratii, prietenii, rudele. Au inceput sa ma biciuiasca, sa ma electrocuteze pentru a marturisi. Le-am spus totul", a declarat tanarul, care in prezent traieste in siguranta in Turcia. El a povestit ca obisnuia sa vanda paine in orasul sirian Raqqa, pentru a se putea intretine. Doi barbati pe care ii cunostea i-au cerut la un moment dat sa puna o geanta in apropierea unui loc unde se desfasurau intruniri ale membrilor SI. De fapt, el a fost pacalit sa amplaseze o bomba, scrie MEDIAFAX.

"Ei sustin ca sunt credinciosi, dar de fapt sunt necredinciosi. Ei obisnuiau sa fumeze. Sustin ca aplica legile musulmanilor, dar nu o fac. Ei lovesc si ucid oameni", a afirmat baiatul, referindu-se la cei care l-au torturat. Ahmed a adaugat ca a fost condamnat la moarte, dar calaului i s-a facut mila de el si l-a lasat sa scape.

"Rar se intampla sa pot dormi. Cand am venit in Turcia, aveam cosmaruri tot timpul. Am primit tratament", a mai spus tanarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.