Producatorul rus al rachetelor sol-aer Buk afirma ca Zborul MH17 al companiei Malaysia Airlines, prabusit in estul Ucrainei, a fost doborat cu o versiune mai veche a sistemului antiaerian, informeaza Radio Free Europe / Radio Liberty.

Mihail Malisevski, consilier al companiei de stat Almaz-Antei, a prezentat marti concluziile anchetei interne. Malisevski sustine ca avionul malaysian a fost doborat cu o versiune mai veche a sistemului de rachete, o versiune care nu mai este utilizata de armata rusa. Malisevski afirma ca ancheta a fost facuta pe baza imaginilor resturilor fuselajului avionului. Aeronava companiei Malaysia Airlines s-a prabusit in vara anului 2014, in estul Ucrainei, provocand moartea a 298 de pasageri si membri ai echipajului. Ucraina si Occidentul acuza ca avionul a fost doborat un un sistem antiaerian rus folosit de militari rusi sau de separatisti din estul Ucrainei. Rusia atribuie atacul unui avion militar ucrainean, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.