O companie de reciclare cu sediul in Silicon Valley, San Francisco, cauta o "doamna misterioasa" care i-a adus o versiune foarte veche si rara de computer Apple, vanduta ulterior la licitatie pentru 200.000 de dolari, pentru a-i oferi jumatate din incasari.

In urma cu o luna, o femeie in varsta de 60-70 de ani a adus la firma de reciclare CleanBayArea, din Milpitas, California, mai multe cutii care contineau deseuri electronice.

Femeia nu stia insa ca printre acestea se numara si un exemplar dintr-o serie limitata de 200 de Apple-1, computere construite de Steve Jobs, Steve Wozniak si Ron Wayne, potrivit presei locale. CleanBayArea a vandut computerul la o licitatie privata, pentru suma de 200.000 de dolari, si in prezent cauta femeia pentru a-i oferi jumatate din incasari, scrie MEDIAFAX.

Computerele Apple-1 au fost produse in 1976 si erau vandute la momentul respectiv pentru suma de 666,66 de dolari. Managerul firmei de reciclare spune ca femeia l-a informat ca sotul ei murise si ca a strans deseurile pe cand facea curatenie in garaj. Acesta a mai spus ca initial a crezut ca acest computer este un fals, dar ulterior a fost autentificat de un specialist.

Anul trecut, un exemplar Apple-1 a fost vandut la licitatie, la casa Bonhams din New York, pentru 905.000 de dolari, acesta fiind cel mai mare pret obtinut de un astfel de dispozitiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.