Bilantul victimelor valului de canicula care afecteaza India se apropie de 2.200 de morti, in timp ce oficialii au declarat ca temperaturile ridicate vor continua cel mai probabil in statele cele mai afectate, Andhra Pradesh si Telangana, relateaza The Guardian.

Temperaturile din timpul zilei au ajuns la 45-47 de grade Celsius in unele zone din cele doua state la sfarsitul saptamanii trecute, situandu-se cu 3-7 grade Celsius peste limitele normale, a declarat YK Reddy, directorul Centrului de Meteorologie din capitala statului Telangana. Statul Andhra Pradesh a fost cel mai grav afectat, cu 1.636 de morti din cauza caldurii in ultima luna si jumatate, a precizat Guvernul. Alte 561 de persoane au murit in statul vecin Telangana, a declarat Sada Bhargavi, comisar al departamentului local pentru situatii de urgenta.

Intre timp, 22 de decese legate de caldura au fost raportate in statul nordic Uttar Pradesh in ultimele doua saptamani, a declarat Raj Shekhar, un oficial guvernamental. Agentia Press Trust of India a anuntat ca 21 de persoane au murit din cauza caldurii in statul estic Orissa, sapte in Gujarat (vest) Si doua in captiala New Delhi, scrie MEDIAFAX.

"Nu putem indura aceasta caldura. Situatia este inrautatita de penele de electricitate frecvente", a declarat Rekha Tiwari, o casnica din Lucknow, capitala statului Uttar Pradesh.

Ploile musonice sunt asteptate in aceasta saptamana in sudul Indiei, urmand ca apoi sa avanseze spre nord. Sezonul musonic ar trebui sa dureze pana la sfarsitul lui septembrie. Meteorologii au avertizat insa asupra secetei prelungite din India, unde musonul ar urma sa fie perturbat de un sezon al taifunurilor mai activ in Pacific.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.