Bilantul victimelor valului de caldura din India a ajuns la 1.118 morti, cele mai afectate state fiind Andhra Pradesh si Telangana, situate in sud-estul tarii, relateaza BBC News Online.

Cele mai multe victime au fost inregistrate in statul Andhra Pradesh, unde 852 de persoane au murit din cauza caldurii. De asemenea, alte 266 de persoane au murit din cauza caldurii in statul Telangana. Ultimul bilant anunta peste 700 de morti. Cea mai mare temperatura - de 47 de grade Celsius - a fost inregistrata luni la Angul, in Odisha, potrivit lui B. P. Yadav, directorul Departamentului meteorologic indian (IMD).

Temperaturi ridicate sunt asteptate si in urmatoarele doua zile, a avertizat IMD marti. In afara de statele Andhra Pradesh si Telangana, capitala New Delhi, statul vecin Haryana, provincia desertica Rajasthan si alte cateva regiuni din centru si est sunt afectate, de asemenea, de valul de caldura. Multe dintre victime sunt saraci, cersetori si persoane fara adapost, dar si muncitori in constructii, care lucreaza pe santiere expusi in mod direct caniculei, scrie MEDIAFAX.

Musonii urmeaza sa racoreasca atmosfera, insa ploile sunt asteptate abia peste o saptamana, mai intai in zona de coasta din sud-est si apoi, peste cateva saptamani, inspre nordul tarii. Autoritatile au indemnat populatia sa stea inauntru si sa bea apa. Valurile de caldura sunt obisnuite in India, iar potrivit unor studii ele urmeaza sa devina mai intense si mai mai frecvente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.