Judecatorii francezi sesizati privind circumstantele mortii fostului lider palestinian Yasser Arafat in 2004 au finalizat ancheta privind ipoteza unui "asasinat", anunta Parchetul din Nanterre (in apropiere de Paris), citat de site-ul agentiei AFP.
"Judecatorii de instructie au finalizat ancheta, iar dosarul a fost transmis pe 30 aprilie Parchetului", care va analiza cazul timp de trei luni, informeaza un comunicat oficial. Expertii justitiei franceze au exclus din nou, la inceputul anului, ipoteza otravirii cu poloniu 210 a fostului lider al Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei, decedat intr-un spital din apropiere de Paris pe 11 noiembrie 2004, scrie MEDIAFAX.

Incepand din august 2012, trei judecatori din Nanterre au anchetat ipoteza unui "asasinat", dupa ce vaduva lui Arafat, Suha Arafat, a formulat o cerere in acest sens. Mormantul lui Yasser Arafat, situat in Cisiordania, a fost deschis in noiembrie 2012, fiind prelevate 60 de esantioane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.