Posibilitatea aderarii Ucrainei la Alianta Nord-Atlantica va fi decisa printr-un referendum organizat in toate regiunile tarii, afirma presedintele ucrainean, Petro Porosenko.

"Problema aderarii Ucrainei la NATO este una fundamentala; voi organiza un referendum prin care poporul va decide", a declarat Porosenko dupa vizita efectuata in Franta.

Aderarea la Uniunea Europeana este prioritara, in contextul in care Ucraina este o tara europeana, iar "Europa nu poate fi completa fara Ucraina", a subliniat Porosenko, scrie MEDIAFAX.

"In momentul de fata, s-a renuntat la pacea postbelica si la sistemul international de acorduri", a explicat Porosenko, denuntand "agresiunea" care vizeaza Ucraina. Liderul de la Kiev a subliniat ca in estul Ucrainei confruntarile continua, evidentiind necesitatea gasirii unor "mecanisme" pentru a tine la distanta partile beligerante.

"Crimeea va fi mereu regiune ucraineana, este parte integranta a Ucrainei", a spus liderul ucrainean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.